مدلهای بسیار زیادی از پردههای کلاسیک تا مدرن برای استفاده در اتاق خواب مناسب هستند. از پردههای کلاسیک همچون پرده مخمل و پرده توری تا پردههای مدرن همچون پرده زبرا، پرده شید یا پردههای دو مکانیزم و… همگی در اتاق خوابهای مختلف کاربرد دارند. انتخاب بهترین نوع پرده اتاق خواب از بین این مدلهای متنوع به عواملی از این قبیل سلیقه و نیاز شما و سبک دکوراسیون داخلی بستگی دارد.
در این میان با مد شدن سبکهای جدید دکوراسیون داخلی، پردههای مدرن اتاق خواب همچون انواع پردههای زبرا، شید، دوبل، دو مکانیزم و پرده هازان (یا کتان) روز به روز بیشتر مورد استقبال مصرف کنندگان قرار میگیرند. از مزایای این پردهها میتوان به تنوع بسیار بالای رنگها و طرحهای آنها اشاره کرد. ویژگیهای هر یک از این مدلهای پرده در صفحات معرفی آنها آمده است.
چگونه بهترین پرده را برای اتاق خواب خود خریداری کنیم؟ برای انتخاب و خرید مناسبترین پرده برای اتاق خواب خود لازم است مواردی از این قبیل را در نظر داشته باشید:
سلیقه، کاربرد اتاق و حال و هوایی که میخواهید در اتاق خواب خود حاکم کنید؛ اغلب دوست داریم اتاق خوابمان آرامبخش و مناسب استراحت باشد. و لذا از پردههای ضخیم با رنگهای سرد، ملایم و تیره بیشتر استفاده میکنیم. در حالی که اتاق خواب تنها برای خوابیدن نیست و چه بسا اغلب فعالیتهای روزانه، همچون مطالعه، بازی و حتی کارمان را در اتاق خواب انجام میدهیم. در این صورت برای حفظ نشاط و سرزندگی، نباید از پردههایی با رنگهای گرم، روشن و شاد غاقل شویم.
سبک دکوراسیون اتاق خواب و هماهنگی پرده با مبلمان و رنگهای موجود در اتاق؛ بدیهی است که بهترین پرده اتاق خواب آن است که با سبک مبلمان، تم رنگی و سایر عناصر دکور اتاق هماهنگ باشد. برای اتاقهای مجلل بهتر است از پردههایی با والان مناسب و پارچههای فاخر استفاده شود. اما در اتاقهایی با چیدمان مدرن و مینیمال، نصب پردههای جدید و هماهنگ، همچون پرده شید، زبرا، دو مکانیزم و همچنین پرده هازان (کتان) نتایج زیباتر و هماهنگتری در پی دارد. گستردگیِ تنوع رنگ و طرح این پردهها نیز کمک میکند که بتوان آنها را با طیف وسیعی از دکورها ست کرد.
اندازهی فضای اتاق، اندازه پنجرهها و همچنین میزان نور ورودی؛ به طور کلی، پردههای رنگ روشن با نور ورودی بیشتر میتوانند اتاق خوابهای کوچک را بزرگتر جلوه دهند و برعکس. اما در صورت استفاده از پردههایی همچون زبرا، دبل و شِید که براحتی میزان عبور نور را کنترل میکنند، لازم نیست رنگ پرده حتماً روشن یا تیره باشد. چرا که با استفاده از این پردهها -فارغ از هر رنگی که داشته باشند- میتوانید حالات مختلف نوردهی مناسب اتاق خود را تنظیم کنید. این پردهها حالتهای تاریک، سایه روشن و پر نور را در حالی ارائه میدهند که دید مزاحم بیرونی را کاملاً مسدود میکنند. از طرفی، برای پنجرههای بسیار بزرگ استفاده از پردههای حریر، توری یا هازان میتواند گزینهای بهتر باشد.
قابلیت شست و شوی پرده؛ یکی از مهمترین ویژگیهای بهترین پرده برای اتاق خواب، امکان شست و شو و راحتیِ این کار است. شستن اغلب پردههای سنتی کاریست دشوار و در صورت سپردن به خشکشویی، پرهزینه. در حالی که تمیز کردن پردههای جدیدتر بسیار راحتتر بوده و حتی مدلهایی همچون پرده شِید نانو براحتی کثیف نشده و ممکن است حتی نیازی به شست و شو نداشته باشند!
ابزار جانبی همچون ریموت کنترل پرده؛ یک مزیت پردههای دارای مکانیزم، مانند زبرا و شید، آن است که میتوان آنها را با ریموت کنترل پرده سفارش داد. پردههای ریموت دار علاوه بر اتاقهای معمولی، برای اتاق سالمندان، اتاق کودکان یا اتاقهایی که پنجرهی آنها در مکانی با دسترسی دشوار قرار دارد، بسیار کاربردی هستند.
قیمت پرده متناسب با بودجه؛ لازم است زیبایی و کارایی بهترین پرده اتاق خواب با قیمت آن متناسب باشد. این موارد الزاماً با صرف هزینههای گزاف تامین نمیشوند. چه بسا پردههایی بسیار ارزانقیمت خریداری کنید که به مراتب کاراتر و زیباتر از پردههای دیگر با چند برابر قیمت!